Blackjack: grundläggande strategi

BLACKJACK-SKOLA

Många som är nya till spelet blackjack blir alltid förvånade över att lära sig att blackjack inte är ett gissningsspel. Det är inte heller ett spel där snabba beslut kan göras enligt magkänsla. Detta skiljer blackjack från de flesta gamblingspelen, vilka tenderar att endast ha med tur att göra.

Blackjack är ett spel som kombinerar chans och skicklighet i lika delar, så varje hand som tilldelas spelaren har sin egna optimala strategi. Genom att följa denna strategi försäkrar du den högsta chansen att vinna handen eftersom du väljer den mest optimala matematiska strategin för handen som du har tilldelats. Detta säkerställer att du maximerar dina vinster och minimerar dina förluster. Kolla våra strategitabeller för att upptäcka precis hur du bör spela.

Varför strategi inom blackjack är effektivt

De flesta gamblingkortspelen saknar en grundläggande spelstrategi eftersom en sådan grundläggande strategi endast kan existera när motspelaren saknar förmågan att göra slumpmässiga beslut vad gäller sin hand. Till exempel, när du spelar poker kan du inte göra beslut som endast baseras på handen som du har tilldelats eller de gemensamma korten som har delats ut.

Din motspelare kan göra vilket beslut som helst och det finns inget sätt för dig att veta om han har en stark hand eller ej, så dina strategiska beslut baseras på din egen gissning om hur din motspelares hand ser ut.

Grundläggande blackjack-strategi är effektivt eftersom dealern du spelar mot inte har möjligheten att göra en bedömning om hur han spelar spelet. Dealern tilldelas alltid ett uppåtvänt kort och måste följa väldigt stränga ‘hit’/’stand’-regler som du själv känner till. På detta vis vet du alltid vad dealern kommer att göra i en viss situation.

Blackjack-strategins utveckling

I många år fanns det ingen blackjack-strategi eftersom spelet spelades mer som poker, i och med att spelare var tvungna att gissa motspelarens nästa steg från ett urval av möjliga speldrag.

Detta ändrades när Las Vegas-casinon ändrade reglerna för att öka spelets popularitet och skapade ett blackjack-spel där dealern endast visar ett kort av de två som han har tilldelats och endast kan ‘hit’ under vissa omständigheter och måste ‘stand’ under andra omständigheter.

Dessa nya regler som påverkar dealern innebär att dealerns drag alltid är förutsägbart. Detta har tillåtit utvecklingen av blackjack-strategi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *